Om

Peiling Film & TV AS holder til på Rosenholm Campus.

Peiling på hva?
Anders er utdannet cand.philol fra Universitetet i Oslo med hovedfag i medievitenskap, og skrev hovedfagsoppgaven sin om staben i Big Brother´s første sesong i Norge.

Han har også jobbet i en rekke av NRKs musikkproduksjoner det siste tiåret, som Lydverket, Studio 1, Klassisk Bjørn Eidsvåg, Hello Europe (artistportrett av Alexander Rybak), P3 Sessions: The Killers, Tryllefløyten, Sissels Jul,  m.m.

Peiling har også bl.a. laget disse konsertprogrammene og tv-dokumentarene: Om Sjostakovitsj‘ 5. symfoni sammen med Kristiansand Symfoniorkester, som ble vist i Hovedscenen på NRK. «Sivert Høyem live fra Akropolis» (coprodusent, etterabeidsregi, 2017), «Camerata Laranjeiras live fra Lille Sal», «Winter Dreams» (2018) om og med Hjalmar Borgströms gjenoppdagede fiolinkonsert, med Eldbjørg Hemsing og Arktisk filharmoni, dirigert av Eivind Gullberg Jensen.

SVT-serien «She Composes Like a Man» ble i 2019  nominert i «Arts»-kategorien til den internasjonale tv-prisen Rose d’Or. Denne serien ble også vist på NRK2, og den internasjonale versjonen distribueres av EuroArts. Lindstad var både regissør, klipper og produsent for denne dokumentarserien om orkestermusikk komponert av kvinnelige komponister, der Cathrine Winnes var programleder og dirigent. Presseklipp fra Ballade.

Lindstad har bl.a. vært med på å filme, klippe og/eller regissere musikkvideoer for grupper som Madrugada, Hellbillies, Karpe Diem og artister som Odd Nordstoga, Eva Weel Skram, Sivert Høyem, Sissel Kyrkjebø og Daniel Kvammen. 

Peiling Film & TV er medlem av IMZ International Music + Media Centre

Historikk

Peiling har eksistert i flere konstellasjoner det siste tiåret. Peiling DA ble først stiftet av Magnus Hodne og Leif Morten Herskedal, før Anders Lindstad ble med. I Peilings første periode var blant annet en av oppdragene å produsere reklamefilmer for Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås.
Peiling produksjon DA ble stiftet i 2010 av Espen A. Amundsen og Anders Lindstad, og dette samarbeidet hadde mest fokus på musikkproduksjoner. I etterkant av dette samarbeidet ble Peiling i 2013 til aksjeselskapet Peiling Film & TV AS.