Om

Peiling Film & TV AS holder til på Rosenholm Campus.

Historikk

Peiling har eksistert i flere konstellasjoner det siste tiåret. Peiling DA ble først stiftet av Magnus Hodne og Leif Morten Herskedal, før Anders Lindstad ble med. I Peilings første periode var blant annet en av oppdragene å produsere reklamefilmer for Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås.
Peiling produksjon DA ble stiftet i 2010 av Espen A. Amundsen og Anders Lindstad, og dette samarbeidet hadde mest fokus på musikkproduksjoner. I etterkant av dette samarbeidet ble Peiling i 2013 til aksjeselskapet Peiling Film & TV AS.

Peiling på hva?
Anders er utdannet cand.philol fra Universitetet i Oslo med hovedfag i medievitenskap, og litt stolt av hovedfagsoppgaven sin om staben i Big Brother´s første sesong i Norge.

Han har erfaring med musikk, dokumentar, drama, humor og produksjon for nye plattformer fra tv-produksjonsselskaper som Dinamo Story, Monkberry og Metronome Spartacus, og fra nettsiden Startsiden. Anders tar gjerne rollen som regissør eller produsent, men trives også som enmannsorkester i mindre prosjekter en gang i blant. I tillegg til å produsere gjennom eget selskap, har Anders vikarierert i NRK i perioder, for eksempel i produksjonene Studio 1 og Lydverket. Høsten 2014 produserte Peiling Film & TV AS et Hovedscenen-program for NRK